« terug naar vorige pagina

Angèle

Ik stel mij graag voor: Angèle Gielesen, sociaal psychiatrisch verpleegkundige (SPV). Vanaf 1 december 2020 ben ik werkzaam als POH GGZ binnen Aristo. Ik ben aanwezig op de donderdag en vrijdagmiddag.

Ik heb 35jr ervaring binnen de SGGZ. (specialistische GGZ). Ik ben 21jr werkzaam geweest op verschillende opname-afdelingen binnen het Delta P.C.. De laatste 15jr was ik werkzaam als SPV (sociaal psychiatrisch verpleegkundige) binnen de afdeling Ouderenpsychiatrie Ambulant R’dam Zuid van Antes (dit (heette daarvoor  RIAGG Rijnmond Zuid/GGZ-groep Europoort/Bavo Europoort). Mijn werkgebied was hier voornamelijk Feijenoord. Mijn aandachtsgebieden waren hier de cognitieve stoornissen en de oudere migranten. Vanuit de afdeling ben ik als SPV gedurende 14jr werkzaam geweest binnen de Geheugenpoli Maasstadziekenhuis, waar ik ook veel volwassenen zag.

Binnen de huisartsenpraktijk ben ik werkzaam als praktijkondersteuner-GGZ. De POH-GGZ is er voor kortdurende begeleiding voor de meeste psychische klachten waar patiënten mee naar de huisarts komen. Het is vooral een praktische aanpak gericht op de klachten die er nu spelen. Het kost u niets en u kunt vaak snel een eerste gesprek krijgen.

Bij zwaardere psychische klachten kan de poh-ggz met u helpen om duidelijk te krijgen wat er aan de hand is en of u in aanmerking komt voor (vergoeding van) een meer gespecialiseerde behandeling door een psycholoog. Voor deze behandeling moet er namelijk een diagnose gesteld worden die past binnen wat vergoed wordt. In dat geval dekt uw zorgverzekeraar de kosten, na aftrek van uw eigen risico. Zo niet, dan moet u de behandeling zelf betalen. Dat kan ook zonder verwijzing. Een voorbeeld: depressieve klachten worden vergoed, burn-out klachten niet.