Meer informatie

  • Je kunt foto’s meesturen via MGN en MedGemak. Als je MGN en MedGemak niet hebt, dan kun je een telefoon-afspraak maken en geeft de assistente ons 06-  nummer waar je jouw foto naar toe kunt whatsappen. Zet er dan wel je naam en geboortedatum bij. Onze 06 lezen we alleen uit als je een telefoon-afspraak hebt gemaakt met ons.   

  • Als je last hebt van zorgen en angsten, of andere psychische klachten, dan kun je een afspraak krijgen met een van onze POH GGZ. Dat kan in Aristo of het kan telefonisch. Je spreekt eerst met de huisarts, die verwijst je naar de poh GGZ. Een afspraak met de huisarts maak je zelf via deze website. Of je belt de assistente en vraagt een afspraak met de dokter omdat je over psychische klachten wilt spreken. 

    Ben je in grote psychische nood?  113.nl staat dag en nacht voor je klaar voor chatten of bellen. Of je belt ons, 010 4190287. Bij levensgevaar kies 1. Of in avond/nacht/weekend chat je met de  huisartsenpost Rotterdam Zuid  Of je belt de huisartsenpost: 010 2909888

  • We raden je aan:  geef toestemming dat de huisartsenpost bij spoed in je dossier kan kijken. Ze zien dan een samenvatting van je dossier: je diagnoses en medicijnen, zoals die in je huisartsen dossier staan. Je kunt het zelf ook zien via MGN, de eerste knop op onze website.  De huisartenpost kan beter voor je zorgen, bij spoed, als zij mogen kijken in je dossier, via het LSP (landelijk schakel punt)

    Misschien heb je ons al laten weten dat de huisartsenpost je medische gegevens mag bekijken. Maar de helft van de Nederlanders heeft daar nog geen keuze over gemaakt. Je gegevens mogen alleen worden bekeken als je contact hebt met de huisartsenpost. 

    Jouw keuze vastleggen

    Wil je een keuze maken of je gegevens wel of niet mogen worden bekeken op de huisartsenpost? Je kunt dit op drie verschillende manieren doen.

    Meer informatie vind je op volg je zorg

    Op volgjezorg.nl kun je zien wie je medische gegevens heeft bekeken. En je kunt je keuze doorgeven of aanpassen.  

  • Aristo 6 is ons pand aan de Aristotelesstraat 6. Afspreken of afzeggen gaat via onze assistente op de Langegeer 107   010 4190287              

    In Aristo 6 zit onze:

    POH somatiek voor controles Diabetes, COPD, Astma, CVRM, Stop met roken 

    Verpleegkundig Specialist voor de ouderenzorg.

    POH GGZ voor psychische problemen  

    Wijkteam voor praktische problemen

    Dietist (een paar gesprekken per jaar zitten in de basisverzekering)

    Podotherapeut (diabetes)

    STAR bloedafname

  • Wat zijn normale wachttijden? Dat noemen we de Treeknormen, de maximaal aanvaardbare wachttijd.

    Voor poliklinische onderzoek is de Treeknorm vier weken, voor poliklinische behandeling is de Treeknorm zes weken, voor klinische zeven weken.

    Voor niet acute thuiszorg van de wijkverpleging is de Treeknorm zes weken.

    Voor een verwijzing naar de basis GGZ of de specialistische GGZ is de Treeknorm 4 weken voor de aanmeldtijd en 10 weken voor de behandelwachttijd en 14 weken voor de totale wachttijd.

    Zijn de wachttijden te lang? 

    De zorgverzekeraar helpt om te zoeken waar je eerder terecht kunt voor zorg. Bijvoorbeeld voor het ziekenhuis, de psycholoog/ GGZ, de wijkzuster.

    Heeft jouw zorgverzekeraar geen oplossing voor jouw wachttijd? Meld het bij het NZA, dat is makkelijk:  Melden bij het NZA

    Klik hier als je een zorgverzekering hebt van Zilverenkruis:  Wachtlijst bemiddelen door zorgcoach van Zilverenkruis

    Klik hier als je bij VGZ zit: Wachtlijst bemiddelen door zorgadviseur van VGZ

    Klik hier als je bij CZ zit: Wachtlijst bemiddelen door zorgadviseur van CZ

    Klik hier als je bij DSW zit: Wachtlijst bemiddelen door DSW

  • Collega arts en wijkzuster bellen ons via de overleglijn, 010 4326006 

  • Voor reizigersadvies en -vaccinatie kunt u terecht bij de GGD Rotterdam: 010-4339899.

  • De wijkbus: voor bewoners van Vreewijk en Lombardijen: Als u 55+ bent of minder goed ter been, dan is de wijkbus er voor u: Lidmaatschap 15 euro per jaar. Per rit 1.10 tot 1.60 euro. Telefoon 010 4191020 

  • Griepbrieven en informatiebrieven versturen wij met het postbedrijf DMDR. Als u daar bezwaar tegen hebt kunt u dat bij de assistente aangeven. 

  • Steffie.nl is een handige website. Hier worden moeilijke dingen makkelijk uitgelegd. Bijvoorbeeld uitleg over een bezoek aan de huisarts, DigiD en de OV-chipkaart. Zo wordt de wereld weer iets eenvoudiger!

     

  • Heb je een vraag over een dokters-verklaring? Wij mogen geen dokters-verklaring geven. Ouders mogen een briefje over hun kind schrijven. En een verklaring kan gegeven worden door een bedrijfsarts of keuringsarts. Je kunt naar je eigen dossier gaan, via de eerste knop op deze website: MGN. Daar kun je een printje of foto maken van je eigen dossier, met je diagnoses. En je eigen ziekenhuis-dossier kun je inkijken via de website van je ziekenhuis.

  • Onder de 18 jaar is alle zorg gratis: dokter, tandarts, medicijnen, fysiotherapie, ziekenhuis. Want in Nederland vinden we dat alle kinderen recht op de beste zorg hebben.

  • Handig om zelf je bloeddruk te meten.  Je kunt een bloeddrukmeter kopen bij de apotheek.

  • Have you heard of GPinfo.nl? We recommend it as it has a lot of information about the most common health topics and healthcare in the Netherlands. What can you find at GPinfo.nl?         

    • Answers to what might be causing your symptoms
    • What you can do about it yourself
    • Which treatments are available, whether you can choose between treatments, and what the advantages and disadvantages are
    • When you should call your GP

    Please have a look!